onsdag 7 mars 2012

En skoldag i bilder

På Muni'n på väg till skolan. 

Föreläsning i Neurolinguistics. Idag handlade det om electrochemical conduction. Flo Kimmerling guidade oss genom aktions- och vilopotentialer, axoner, receptorer mm. Vi fick också fylla i ett "color sheet", dvs färglägga ett papper som skulle illustrera cellmembranets potential. Repetition igen, men Flo är en duktig föreläsare och dessutom mycket trevlig. 

Efter lunch i skolan begav sig Sofie och Tomas till havet tillsammans med Ariel. Anna och Linnea var duktiga och jobbade på sin uppsats istället. 

The Pacific är grannt! 





Mycket fina snäckor på stranden, "sand dollars". 

Bilden är lite liten men om man zoomar kan man se Tomas skåda ut mot horisonten och Sofie som plockar sand dollars. 


Imorgon blir det stamningsföreläsning igen. En ny stamningspanel kommer för att berätta om sina erfarenheter. Under lunchen ska vi vara med på ett "brown bag meeting", dvs alla studenterna tar med sig mat (ofta i en brun papperspåse, därav namnet) och äter under mötet. Tanken är att vi ska berätta lite om Lunds universitet och logopedprogrammet där, samt besvara frågor som de amerikanska studenterna har. På eftermiddagen är det dags för en ny föreläsning i motor speech disorders, dvs dysartri! 

Hej hopp så länge! 

1 kommentar:

  1. En skoldag kan alltså sammanfattas med 11% transport, 11% föreläsning och 78% strand. Nice. /Daniel

    SvaraRadera